Kosovski političari udruženi protiv Kurtija: Predao se Srbiji

© YouTube / Kosova PressTači, Haradinaj i Veselji pored američkih hamera
Tači, Haradinaj i Veselji pored američkih hamera - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka Aljbina Kurtija da 15. marta ukine takse na uvoz sirovina iz centralne Srbije i BiH, a da ukoliko srpska strana pokaže dobru volju, od 1. aprila ukine sve takse na period od 90 dana, izazvala je oštre kritike u Prištini.

Predsednik najveće opozicione stranke na Kosovu PDK-a Kadri Veselji, reko je da ništa drugo od Kurtija nije ni očekivao.

„Ništa novo od Aljbina! Barem je poštovao autorska prava. Njegova odluka o porezu i reciprocitetu pozajmljena je iz ideje mog predloga iz januara 2019. koju je i on, kao i sve drugo, odbacio “, napisao je Veseli na svojoj Fejsbuk stranici.

Kritikuje Kurtija i kaže da je imao druge ideale dok je bio u opoziciji, ali sad kad je preuzeo vlast pokazao se gori i brži na odlukama nego Haradinaj.

„Kao opozicija uspeo je da zapali Kosovo i iskoristi nasilje i idealističke težnje mladih da dođe na vlast. Danas, kada on vodi Vladu, njegov ideal je samo da se održi na vlasti“, dodaje on.

Šef Socijaldemokratske inicijative Fatmir Ljimaj je izjavio da će Kurti ostati upamćen kao političar koji u jednom istom danu vara, laže, menja stavove i obećanja na osnovu kojih su građani glasali.

Predsednik AAK-a i bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj koji je i uveo porez izjavi je da se večeras “Aljbin Kurti predao Srbiji“.

Haradinaj kaže da će Kurti biti odgovoran za ekonomsku okupaciju od strane Srbije.

„Ovo je početak povratka Srbije i Rusije na Kosovo", kaže on.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala