Aplauz za Mašu: Novak na dirljiv način odao počast ruskoj teniserki koja je završila karijeru /video/

© AFP 2023 / Roberto SCHMIDTNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novak Đoković je posle pobede i plasmana u četvrtfinale turnira u Duabiju saznao da je njegova velika teniska prijateljica Marija Šarapova završila karijeru i na dirljiv način joj je odao počast.

Mnogi sportisti komentarisali su završetak karijere slavne ruske teniserke, koja je objavila da se povlači, ali je Novak Đoković to uradio na poseban način.

Nole je posle pobede nad Filipom Kolšrajberom za medije koji su ga intervjuisali, na pitanje o povlačenju Marije Šarapove rekao „da je upravo saznao za to“ i pozvao publiku u Dubaiju da pozdrave Mariju velikim aplauzom „zbog svega što je uradila u karijeri“.

​Posle aplauza, Đoković je izjavio da je Šarapova „veliki borac“ i da je „posvećena tenisu onoliko koliko to neko može biti u tom sportu“.

© AFP 2023 / MIGUEL MEDINA Marija Šarapova
Aplauz za Mašu: Novak na dirljiv način odao počast ruskoj teniserki koja je završila karijeru /video/ - Sputnik Srbija
Marija Šarapova

„Zaista je inspirativno videti kakav šampionski mentalitet ona ima. Njena karijera bila je fantastična, zaista može biti ponosna na sebe“, rekao je Đoković.

Svetski broj jedan dodao je da mu je žao što je Šarapova morala da završi karijeru zbog povrede posle 19 godina u profesionalnom tenisu.

„Treba odati priznanje njenoj izvanrednoj upornosti i volji da prevaziđe sve prepreke i da se vrati na željeni nivo, posebno u poslednjih pet, šest godina, kada je imala brojne povrede i operacije“, rekao je Đoković.

Novak Đoković i Marija Šarapova dugogodišnji su prijatelji, a naš teniser u više navrata pružao je podršku ruskoj teniserki.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala