Amerika u neverici: Žena Bernija Sandersa dala intervju ruskoj televiziji

© REUTERS / CARLO ALLEGRIKandidat demokrata za predsednika SAD Berni Sanders ljubi svoju suprugu Džejn.
Kandidat demokrata za predsednika SAD Berni Sanders ljubi svoju suprugu Džejn. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Intervju koji je Džejn Sanders, žena Bernija Sandersa dala za rusku televiziju „RT” izazvao je čitav talas negodovanja u SAD.

Iako je Sandersova ovaj intervju dala još 2016. godine, reakcija na njega je usledila sada jer ga je u prvi plan izbacio haštag na Tviteru #RussianTV.

U razogovoru sa sada već pokojnim voditeljem „RT Amerika” Edom Šulcom, Sandersova je skrenula pažnju na nepravednost zatvorenog prajmeriza, pošto na njemu za kandidata partije mogu da glasaju samo registrovane demokrate.

Video-snimak razgovora je nedavno prikazan na američkoj televiziji, a nakon emitovanja su krenule priče o „ruskom tragu” i „pomoći Rusije” u izbornoj kampanji Bernija Sandersa.

CC0 / Unsplash / Potencijalni predsednički kandidat demokrata na izborima u SAD Berni Sanders
Amerika u neverici: Žena Bernija Sandersa dala intervju ruskoj televiziji - Sputnik Srbija
Potencijalni predsednički kandidat demokrata na izborima u SAD Berni Sanders

„Žena Bernija Sandersa je gostovala na ruskoj televiziji da bi objasnila zašto je otvoreni prajmeriz više ‘u demokratskom duhu’. Izvini, Džejn, nisi u pravu!”, piše u jednom od tvitova.

Komentarišući nastalu situaciju, voditelj „RT Amerika” Rik Sančez je izjavio da je u Americi trenutno zavladao trend da svako ko želi da postane medijska ličnost ili političar, ili pretenduje na dodatne poene, treba da uradi samo jedno – da optuži svog protivnika za saradnju sa Rusijom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala