Zaharova: Krim Ukrajini potreban kao teritorija, bez građana

© Sputnik / Vitaly Belousov / Uđi u bazu fotografijaOficialьnый predstavitelь ministerstva inostrannыh del Rossii Mariя Zaharova vo vremя brifinga v Moskve
Oficialьnый predstavitelь ministerstva inostrannыh del Rossii Mariя Zaharova vo vremя brifinga v Moskve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova prokomentarisala je izjavu sekretara Ukrajinskog saveta za nacionalnu bezbednost Alekseja Danilova o scenariju „vojnog povratka Krima“ rekavši da je Ukrajini to poluostrvo potrebno samo kao teritorija, bez njenih građana.

Kako je objasnila, problem je u tome što građani Krima ne žele nazad u Ukrajinu i pružaće otpor.

Istovremeno, kada je reč o Donbasu, plan „otimanja teritorije bez njenih građana Ukrajina sprovodi ne osvrćući se na ogromne žrtve koje uz to idu“, konstatovala je Zaharova.

„Želim da zahvalim Alekseju za njegovu direktnost. Krim je samo obična teritorija za Kijev, potreban mu je bez građana, budući da oni ne žele nazad i pružaće otpor. Međutim, u Donbasu se to sprovodi bez osvrta na ogromne žrtve“, napisala je Zaharova na Fejsbuku.

Podsetimo, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Ukrajine Aleksej Danilov izjavio je da se Kijev „vrlo vrlo snažnopriprema za ofanzivu Rusije velikih razmera.

On je takođe rekao da Kijev neće poći na „vojni povratak“ Krima zbog straha od velikog broja žrtava, posebno među civilnim stanovništvom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala