Rusija isplatila ceo dug SSSR

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija je postala pravna naslednica Sovjetskog Saveza i samim tim preuzela na sebe isplatu dugova svih bivših republika SSSR u zamenu za njihovu imovinu u inostranstvu, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
„U preambuli aktuelnog Ustava izričito se govori o hiljadugodišnjoj istoriji. To je očigledna stvar. Svi su priznali da smo mi pravna naslednica, kada je trebalo platiti i vratiti kredite za sve republike bivšeg Sovjetskog Saveza. Samo za Ukrajinu, čini mi se, platili smo 16 milijardi“, rekao je Putin na sastanku sa radnom grupom za pripremu izmene Ustava, komentarišući predlog da se u Ustav unese tačka da je Rusija naslednica SSSR i Ruske imperije.

Učesnici sastanka su predložili da se zabeleže isplaćeni dugovi, ali je to predsednik odbio.

„Ne treba beležiti. Međutim, ceo svet je bio srećan kada smo rekli: da, mi smo pravna naslednica i zato preuzimamo na sebe sve obaveze po pitanju dugovanja svih bivših republika SSSR u zamenu za (sovjetsku) imovinu u inostranstvu. Mi smo platili kredite za sve, dok imovinu u inostranstvu nam neke republike bivšeg SSSR nisu predale“, dodao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala