Prvi slučaj koronavirusa u Grčkoj

© Sputnik / Ilья Naйmušin / Uđi u bazu fotografijaIzolovanje nukleinske kiseline iz uzorka ljudskog biomaterijala u Saveznoj zdravstvenoj agenciji Rusije u Krasnojarsku
Izolovanje nukleinske kiseline iz uzorka ljudskog biomaterijala u Saveznoj zdravstvenoj agenciji Rusije u Krasnojarsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Grčka je potvrdila svoj prvi slučaj koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, prenosi Rojters.

Pacijentkinja je bila 38-godišnja Grkinja koja je doputovala iz područja severne Italije, izjavila je Sotiris Ciodras, predstavnica Ministarstva zdravlja.

Grčka agencija ANA navodi da je slučaj potvrđen u Solunu.

Usred širenja koronavirusa, grčka vlada je izdala uredbu kojom su predviđene privremene zabrane putovanja u zemlje sa velikim brojem infekcija i dolazak iz njih, kao i zabranu rada javnih institucika kao što su škole, mesta bogosluženja, bioskopi, pozorišta , sportske dvorane.

„Spremni smo da učinimo sve što je potrebno za zaštitu javnog zdravlja“, rekao je novinarima portparol vlade Stelios Petsas.

Ranije danas, francuske zdravstvene vlasti prijavile su prvi smrtni slučaj od koronavirusa nakon što je 60-godišnji Francuz preko noći umro u univerzitetskoj bolnici u Parizu.

Juče su vlasti nekoliko evropskih zemalja, Austrije, Hrvatske i Švajcarske, potvrdile prve slučajeve osoba zaraženih koronavirusom u tim zemljama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala