NATO: Srbija sama odlučuje o svojoj odbrani, poštujemo njenu neutralnost

© AP Photo / Virginia MayoZastave NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu
Zastave NATO-a ispred sedišta organizacije u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Povodom kupovine i isporuke ruskog odbrambenog raketnog sistema ”pancir” Srbiji, u sedištu NATO-a u Briselu danas naglašavaju da je nabavka odbrambene opreme ”nacionalna odluka”, a da Alijasna ima ”vrlo dobru” saradnju sa Srbijom u oblasti odbrane i bezbednosti.

NATO i Srbija su bliski partneri, a mi smo posvećeni jačanju našeg partnerstva sa Srbijom, poštujući u potpunosti njenu politiku vojne neutralnosti”, kažu u NATO-u za Tanjug.

Na pitanje koji je stav Alijanse povodom isporuke ruskog naoružanja Srbiji, ali i upozorenja SAD o mogućim sakcijama zbog "transakcija" sa Moskvom, u NATO-u ocenjuju da je pravo države da odlučuje o svojoj odbrani.

„Nabavke u toj oblasti su nacionalna odluka. Istovremeno, važno je uzeti u obzir pune troškove nabavki opreme za odbranu tokom njihovog životnog veka, koji mogu biti značajni“, kaže NATO zvaničnik.

On naglašava da NATO i Srbija imaju vrlo dobru saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti, što uključuje i interoperabilnost i jačanje kapaciteta Vojske Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala