Hibrid islamske revolucije i Kju-kluks-klana: Dobitnik Njegoševe nagrade žestoko napao litije

© Sputnik / Olьga Golovko / Uđi u bazu fotografijaOstrog
Ostrog - Sputnik Srbija
Pratite nas
Milorad Popović, pisac i dobitnik najvećih državnih nagrada Crne Gore, među kojima je i Njegoševa nagrada ponovo je napao litije koje se održavaju u Crnoj Gori u znak protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti.

Popović je kazao da su „litije koje posljednjih par meseci organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska hibrid Islamske revolucije i Kju-kluks-klana, pokreta koji je u Sjedinjenim Državama kroz istoriju koristio terorizam – fizičke napade i ubistva – protiv grupa i pojedinica koji su im se suprotstavljali“.

Popović je u emisiji „Jedan na jedan“ na Hrvatskoj radio-televiziji, a prenose podgoričke „Vijesti“, između ostalog, kazao da „manastir Ostrog danas liči na buvljak, te da je komercijalizovan u najprimitivnijem smislu“.

Popović je dodao i da „SPC u Crnoj Gori litijama pokušava da pokaže svoju moć, jer Crnu Goru vide kao privremenu državu koja nema snage da opstane“.

On je ocenio i da bi u Crnu Goru, da nije NATO članica, već ušli „neki psi rata, neki četnici“ iz BiH ili Srbije, te da bi se možda već stvorile „neke autonomne oblasti, kao što smo gledali devedesetih godina“.

Popović je mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija nazvao „besprizornim čovekom“ koji je „sticajem čudnih okolnosti postao sveštenik“.

Popović je ranije, u intervjuu početkom februara, kazao kako misli da je „vreme da država direktnije reaguje na litije“, ocenivši da su „ti skupovi u organizaciji MCP samo priprema za nasilje“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala