Samo uđeš i izađeš: Otvoren prvi "Amazonov" supermarket bez kase /foto/

© AP Photo / Ted S. WarrenSkeniranje mobilnog telefona prilikom ulaska u novu Amazonovu prodavnicu bez kase
Skeniranje mobilnog telefona prilikom ulaska u novu Amazonovu prodavnicu bez kase - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kompanija "Amazon" otvorila je svoj prvi supermarket bez kase, u kom nema čekanja u redu ni kupovine u kešu ili provlačenjem kartica na kasi.

Supermarket „Go Grocery“ otvoren je u Sijetlu, gradu u kom je Amazon i osnovan. Kupci se registruju prilikom ulaska u prodavnicu skeniranjem aplikacije na mobilnom telefonu. Kamere i senzori prate šta je uzeto sa polica, a naplata se vrši sa Amazonovog naloga po izlasku iz prodavnice.

„Volim pogodnost bukvalnog grabljenja i odlaska“, rekao je Art Kuniiuki, menadžer za plate koji je u novotvorenom marketu kupio čokoladu, testenine i još neke namirnice, prenosi AP.

Prilikom porodične kupovine samo jedan telefon se skenira i preko njega vrši kupovina i sve što uzimaju iz prodavnice naplaćuje se sa kartice korisnika koji je skenirao telefon prilikom ulaska.

© AP Photo / Ted S. WarrenAmazonova prodavnica bez kase
Samo uđeš i izađeš: Otvoren prvi Amazonov supermarket bez kase /foto/ - Sputnik Srbija
Amazonova prodavnica bez kase

U Los Anđelesu planiraju da otvore prodavnicu namirnica, ali drugog tipa, u kom neće koristiti tehnologiju bez kase, ali detalje još ne žele da iznose. Kompanija ne želi da saopštava ni da li planira da otvori još Go Grocery prodavnica.

Napominju i da tu tehnologiju neće doneti u prodavnice namirnica „Whoole foods“ koje su kupili pre tri godine.

Amazon nije jedini koji želi da otvara prodavnice bez čekanja u redu i bez novčanika. Ranije ovog meseca je „7/Eleven“ najavio testiranje takve prodavnice u Irvingu u Teksasu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala