Ruska ambasada: Vašington mit o mešanju u izbore eksploatiše za svoje ciljeve

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteAmbasada Rusije u Vašingtonu
Ambasada Rusije u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasada Rusije u Vašingtonu izrazila je duboku zabrinutost zbog optužbi za „mešanje Rusije“ u predstojeće američke izbore.
„Ono što posebno zapanjuje je kako ovaj mit eksploatišu političke snage u Vašingtonu za postizanje svojih oportunističkih ciljeva. Iznošenje izmišljenih, neutemeljenih optužbi jednih protiv drugih o 'ruskoj temi' postaje loša američka politička tradicija“, navodi se u saopštenju.

U diplomatskoj misiji podsetili su da se Rusija ne meša u unutrašnje procese drugih zemalja i pozvala na okončanje neosnovanih optužbi.

Antiruska komponenta unutarstranačke borbe u SAD već je dovela do neviđene degradacije bilateralnih odnosa“, naglasila je ambasada.  

Takođe se navodi da su Rusija i Sjedinjene Američke Države stalne članice Saveta bezbednosti UN, koji ima posebnu odgovornost za međunarodni mir i bezbednost.

„Konstruktivan i pragmatičan dijalog između naših zemalja od presudnog je značaja za čitavu svetsku zajednicu. Ponovo potvrđujemo našu spremnost za suštinsku diskusiju o informacionoj bezbednosti i drugim problemima sa američkom stranom“, zaključuje se u dokumentu.

Optužbe na račun Rusije

Ranije su američki mediji javili da su američke obaveštajne službe obavestile predsednika-republikanca Donalda Trampa i demokratu Bernija Sandersa da Rusija podržava obojicu na izborima 2020. godine.

Kako se navodi, Tramp bio vrlo besan zbog ovog zaključka specijalnih službi i uskoro je otpustio vršioca dužnosti direktora nacionalne obaveštajne službe Džoa Makgvajera.

Sanders je priznao da su mu obaveštajne službe saopštile takve informacije i pozvao Rusiju da se „drži podalje od američkih izbora“.

Moskva kategorički odbacuje ove optužbe.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala