Rusija oštro reagovala na najave novih sankcija: Administracija SAD u zamci

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMoskovski Kremlj
Moskovski Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najavljene nove američke sankcije protiv Rusije su zamka za samu administraciju u Vašingtonu, dok američke demokrate, sa druge strane, pokušavaju tim najavama da prikriju svoj sopstveni raskol, smatraju ruski zvaničnici.

Ruski senator Aleksej Puškov je poziv američkih demokratskih senatora državnom sekretaru SAD Majku Pompeu i ministru finansija Stivenu Mnučinu da uvedu nove sankcije Rusiji zbog navodnog pokušaja da utiče na predsedničke izbore u SAD 2020. godine na Tviteru nazvao „zamkom”.

​On je naglasio da je takav zahtev iznet bez obzira što američke obaveštajne službe nemaju podatke o tome.

„Ako Trampova administracija nasedne na ovu zamku, od toga će profitirati njeni neprijatelji”, objasnio je Puškov.

Na temu novih sankcija, koje pominje američka javnost, oglasio se i član ruskog Odbora za međunarodna pitanja Sergej Cekov, koji je uporedio nameru američkih demokratskih senatora da uvedu nove sankcije Rusiji sa manijom gonjenja.

„Čini se da američka javnost boluje od manije gonjenja kad je u pitanju Rusija. Mislim da bi morali da se leče od te bolesti”, izjavio je ruski zvaničnik.

Najavljene sankcije je takođe prokomentarisao i šef Komiteta Državne dume Leonid Slucki nazvavši ih apsurdnim i besmislenim.

Po mišljenju Sluckog, demokrate po ko zna koji put pokušavaju da Trampa dovedu u nezavidnu situaciju ili da premeste fokus javnog mnjenja sa toka predizborne kampanje na samu Demokratsku partiju SAD.

© AP Photo / Alex BrandonBivši američki predsednik Donald Tramp
Rusija oštro reagovala na najave novih sankcija:  Administracija SAD u zamci - Sputnik Srbija
Bivši američki predsednik Donald Tramp

Svoje viđenje najavljenog predloga američkih demokratskih senatora je izneo i ruski ekspert sa Moskovskog državnog fakulteta Jurij Roguljev.

Prema njegovim rečima, ovaj predlog se može okarakterisati kao „vapaj očajnika” u pozadini ne baš uspešne predizborne kampanje Demokratske partije, čiji se raskol naslućuje.

On je takođe dodao da američke demokrate ovim predlogom indirektno podsećaju na navodnu umešanost Rusije u prethodne predsedničke izbore u Americi 2016. godine i poručio demokratama da je bolje da se okanu Rusije i obrate pažnju na to šta mogu da ponude na predstojećim izborima.

Oglasio se i portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov koji je navode o umešanosti Rusije okarakterisao kao paranoidne i naglasio da Kremlj očekuje porast sličnih vesti kako se predsednički izbori u Americi približavaju.

Najava novih američkih sankcija protiv Rusije

Podsetimo da je u petak uoči izbora u Nevadi, „Si-en-en” objavio pozivajući se na izvore u američkoj obaveštajnoj službi da ruske vlasti na sve moguće načine pokušavaju da američkog predsednika Donalda Trampa zadrže na toj poziciji.

U vezi s tim portal „Aksios” je objavio da su lideri demokrata u američkom Senatu pozvali američkog državnog sekretara Majka Pompea i ministra odbrane Stivena Mnučina da uvedu nove sankcije Rusiji zbog navodne umešanosti u predsedničke izbore u SAD u 2020. godini.

© REUTERS / Mario AnzuoniIzbori u Americi
Rusija oštro reagovala na najave novih sankcija:  Administracija SAD u zamci - Sputnik Srbija
Izbori u Americi

Naknadno je „Si-en-en” objavio izjavu tri predstavnika državne bezbednosti da nema dokaza o umešanosti Moskve u reizbor Trampa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala