Moskva demantuje Erdogana: Nema ni govora o sastanku sa Putinom

© tccb.gov.trPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za sada nema govora o bilateralnom kontaktu predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana o rešavanju sirijske krize 5. marta, ali se pregovara o sastanku u multilateralnom formatu, izjavio je novinarima portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Za sada nema govora o bilateralnim kontaktima kao takvima, već razmatramo mogućnost sastanka u multilateralnom formatu. Trenutno se radi na koordinaciji rasporeda predsednika. Za sada nije doneta odluka, jer se nisu svi potencijalni učesnici dogovorili“, objasnio je Peskov.

Na pitanje da precizira da li se radi o četvorostranom formatu u kojem će učestvovati nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, Peskov je odgovorio odrično.

„U ovom trenutku ne“, rekao je on, istakavši da se razvija opcija, između ostalog, i sa učešćem Irana.

„Ali za sada nije bilo moguće uskladiti rasporede svih predsednika, tako da se rad i dalje nastavlja diplomatskim kanalima“, dodao je Peskov.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ranije je izjavio da očekuje da 5. marta sa ruskim kolegom razgovara o situaciji u sirijskom Idlibu. on je dodao i da još uvek nije dogovoren multilateralni sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala