Lavrov gruzijskim novinarkama: „Devojke, da li vi bolujete od nečega?“

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov kritikovao je gruzijske novinarke zbog ponašanja u UN u Ženevi, kada su na neprimeren način pokušale da mu postave pitanje.

Na videu, koji je objavljen na društvenim mrežama, zabeleženo je kako se predstavnici gruzijskih medija, posebno televizija „Imedi“ i 1TVGe, guraju i nadvikuju, pokušavajući da postave pitanje šefu ruske diplomatije da li će posetiti Tbilisi.

„Devojke, da li vi bolujete od nečega?“, prokomentarisao je Lavrov.

Ranije je portparolka Ministarstava spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova objavila na Fejsbuku da su se gruzijske novinarke u UN u Ženevi doslovno bacile na rusku delegaciju.

Ona je opisala da su novinarke vikale i gurale se pokušavajući da dođu do ministra inostranih poslova Rusije Sergeja Lavrova, dodajući da je bilo nemoguće kretati se od meteža.

U Tbilisiju će se 14. i 15. maja održati sastanak komiteta ministara Saveta Evrope. Na takvim događajima rusku delegaciju tradicionalno predstavlja ministar spoljnih poslova. Međutim, članovi gruzijske opozicije su apelovali da se spreči poseta Lavrova. Sa druge strane, predsednica Gruzije Salome Zurabišvili izjavila je da je njena zemlja spremna da primi rusku delegaciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala