Krim poručuje Ukrajini: Zaboravite na ideju „deokupacije”

© Sputnik / Alekseй Malьgavko / Uđi u bazu fotografijaRuska zastava na palubi jedrenjaka "Hersones" na Krimu
Ruska zastava na palubi jedrenjaka Hersones na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Planovi Kijeva o „deokupaciji” Krima su samo politički blef – Krim je bio, jeste i ostaće ruski, izjavio je zamenik predsednika Odbora Krimskog parlamenta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose Ivan Šonus.

Ruski zvaničnik je ovako prokomentarisao raniju izjavu sekretara Odbora za nacionalnu bezbednost Ukrajine Alekseja Danilova da se nekoliko ideja o „deokupaciji” Krima trenutno razmatra, iako tom prilikom nije otkrio nikakve pojedinosti.

„Sve to nije ništa drugo nego politički blef. Krim je bio, jeste i uvek će biti ruski, bez obzira na bilo koje izjave drugih država”, izjavio je Šonus.

Prema njegovim rečima, do sada je već ceo svet shvatio da je ujedinjenje Krima i Rusije konačan i nepovratan proces.

„Krim je ruska teritorija i za to nam ne treba potvrda ni Ukrajine ni bilo koje druge zemlje”, naglasio je ruski zvaničnik.

Ujedinjenje Krima i Rusije

Krim se ujedinio s Rusijom posle održanog referenduma u martu 2014. godine nakon državnog udara u Ukrajini, na kom se većina glasača Republike Krim i Sevastopolja izjasnila za ulazak u sastav Rusije.

© Foto : Skrinšot 3SatKarta Rusije prikazana na nemačkom televizijskom kanalu 3Sat, na kojoj je Krim obojen kao i ostatak ruske teritorije
Krim poručuje Ukrajini: Zaboravite na ideju „deokupacije” - Sputnik Srbija
Karta Rusije prikazana na nemačkom televizijskom kanalu 3Sat, na kojoj je Krim obojen kao i ostatak ruske teritorije

Ukrajina kao i ranije smatra Krim svojom teritorijom, ali privremeno okupiranom, dok su ruske vlasti više puta saopštavale da su se Krimljani demokratskim putem i u skladu sa međunarodnim pravom i statuom UN izjasnili za prisajedinjenje sa Rusijom.

Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno”.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala