Priština formirala radnu grupu koja razmatra ukidanje taksi

© Sputnik / Dejan SimićAlbanska zastava u Prištini
Albanska zastava u Prištini  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo ekonomije u Prištini formiralo je tim koji treba da razmotri trgovinske barijere i preporuči vladi da li da ukine ili zadrži takse na srpsku robu, piše Gazeta Ekspres.

Devetočlani tim počeo je sa radom pre nedelju dana.

Getoar Mjeku, savetnik ministarke ekonomije kaže da nije poznato kada će ovaj tim završiti svoj posao koji podrazumeva ispitivanje trgovinskih barijera.

Na osnovu dokumenta do kojeg je došla prištinska televizija T7, tim čine predstavnici Ministarstva trgovine koji učestvuju i u kosovskoj Agenciji za carinu, hranu i veterinarstvo.

Takođe su u ovu grupu uključeni i predstavnici preduzeća PKK, Klub proizvođača i Poslovna komora, ali je iz nje izostavljena Američka privredna komora Kosova iz koje za televiziju T7 kažu da će njihovi stavovi morati da se čuju.

"Uprkos našem različitom stavu o pitanju takse, Američka privredna komora veruje u važnost raznolikosti mišljenja i ideja o kojima bi trebalo da se raspravlja u okviru tih tela", rekao je Arijan Zeka iz američke komore.

On je dodao da su prošle nedelje imali sastanak i sa premijerom i sa ministrom ekonomije, na kojem su izneli već javni stav Američke komore o važnosti neometane trgovine na Zapadnom Balkanu, a samim tim i pune ekonomske integracije celog regiona.

Međutim iz ministarstva kojim rukovodi Rozeta Hajdari kažu da se ona sastala sa predstavnicima američkih, britanskih, slovenačkih, italijanskih i austrijskih komora i udruženja koji štite interese preduzeća.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala