Kijev se „vrlo vrlo snažno“ priprema za „ofanzivu“ Rusije

© AP Photo / Efrem LukatskyUkrajinska vojska u Donbasu
Ukrajinska vojska u Donbasu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kijev se „vrlo vrlo snažno“ priprema za ofanzivu Rusije velikih razmera, izjavio je sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu (SNBO) Ukrajine Aleksej Danilov.

Ukrajinske vlasti, kako navodi Danilov, „znaju šta u tom slučaju treba da urade“.

„Nedavno su odobrene javne nabavke za 2020-2022. godinu. Tamo se i nalaze odgovori na koji način ćemo to uraditi“, rekao je sekretar SNBO u intervjuu radiju „Novo vreme“.

Grafit u Donbasu, Ukrajina - Sputnik Srbija
Ukrajina otišla korak dalje: Reč „Donbas“ – element rata

Danilov je objasnio da jedan od pet scenarija za reintegraciju Donbasa, koji je napravljen na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu, predviđa takvu mogućnost. Međutim, on je odbio da kaže detalje, naglasivši da svaki od tih scenarija predviđa „dostojan odgovor“ Ukrajine.

Ukrajinske vlasti su više puta optuživale Rusiju da priprema vojne operacije. Između ostalog, bivši predsednik Petro Porošenko je u zimu 2018. godine tvrdio da je Moskva, navodno, pokrenula velike vojne jedinice u blizini granica sa Ukrajinom. Sa svoje strane, u aprilu prošle godine je bivši sekretar SNBO Aleksandar Turčinov izjavio da Rusija, navodno, priprema za rat u Evropi i povećava ofanzivne snage na zapadnom rubu države.

Rusija je više puta negirala ovakve navode.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala