Čuveni Hirurg ostaje bez brenda „Vuk”?

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin sa članovima moto-kluba "Noćni vukovi" na Krimu
Predsednik Rusije Vladimir Putin sa članovima moto-kluba Noćni vukovi na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vođa moto-kluba „Noćnih vukova” Aleksandar Zaldastanov, poznatiji kao Hirurg, mogao bi da ostane bez prava na brend „Volk” (Vuk), zbog tužbe koja je protiv njega podneta ruskom Sudu za intelektualnu svojinu.

Stvar je u tome što je Fabrika za proizvodnju vojnih vozila „Arzamas”, koja proizvodi oklopna vozila „Tigar”, podnela ruskom Sudu za intelektualnu svojinu tužbu u kojoj se hitno traži prevremeni prekid pravne zaštite brenda „Volk”, koji je registrovan na vođu „Noćnih vukova”.

Kako se navodi u objavljenom sudskom saopštenju, postupak po tužbi, koja je podneta Sudu 20. februara, je već u toku, a preliminarna saaslušanja su zakazana za 13. april ove godine.

Prema podacima Ruske državne federalne Akademije za intelektualnu svojinu „Rospatent”, kombinovani brend „Volk” je registrovan 2000. godine na ime udruženja bajkera „Noćni vukovi”. Udruženje je 2007. godine ustupilo brend Zaldastanovu. Trenutna pravna zaštita važi do 2029. godine.

Međutim, ovim brendom su obuhvaćene i četiri klase međunarodne klasifikacije roba i usluga, uključujući i robu kao što su „transportna vozila; vozila koja se kreću zemljom, vodom i vazduhom”.

Vukovi ponovo na Krimu

Uporedo sa ovim događajima, novinska služba „Noćnih vukova” je saopštila da se povodom šeste godišnjice prisajedinjenja Krima Rusiji planira održavanje svečane auto-moto trke.

„U svečanoj auto-moto trci ‘Simferopolj - Sevastopolj - planina Gasfort’ će učestvovati ustanici, učesnici u februarsko-martovskim događajima 2014. godine, članovi moto-kluba „Noćni vukovi”, kao i svi koji to žele, piše u saopštenju.

Svečana trka će se održati 18. marta ove godine, a planirano je da se završi svečanim koncertom na planini Gasfort, kao i „vazdušnim valcerom” paraglajdera.

© Sputnik / Vitaliй Zalesskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik moto-kluba „Noćni vukovi“ Aleksandar Zaldostanov Hirurg u Brestu u okviru moto-krosa iz Moskve do Berlina u čast Dana pobede.
Čuveni Hirurg ostaje bez brenda „Vuk”? - Sputnik Srbija
Predsednik moto-kluba „Noćni vukovi“ Aleksandar Zaldostanov Hirurg u Brestu u okviru moto-krosa iz Moskve do Berlina u čast Dana pobede.

Podsetimo, Krim se ujedinio s Rusijom posle održanog referenduma u martu 2014. godine nakon državnog udara u Ukrajini, na kom se većina glasača Republike Krim i Sevastopolja izjasnila za ulazak u sastav Rusije.

Ukrajina smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom, dok su ruske vlasti više puta saopštavale da su se Krimljani demokratskim putem i u skladu sa međunarodnim pravom i statuom UN izjasnili za prisajedinjenje sa Rusijom.

Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina, pitanje Krima je „konačno zatvoreno”.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala