Melaniji se poklanjaju najskuplji darovi, ali je i Tramp dobio lep poklon od Putina

© AP Photo / Geoff PughMelanija Tramp
Melanija Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp dobio je 2018. godine od ruskog predsednika Vladimira Putina set od 12 srebrnih novčića, pokazuje spisak poklona koji je objavljen na sajtu američkog Federalnog registra. Najskuplji poklon je dobila prva dama Amerike Melanija Tramp.

Set srebrnih novčića je bio izrađen u čast Svetskog prvenstva u fudbalu koje je bilo održano prošle godine u Rusiji. 

Prema objavljenom dokumentu, američki lider je primio poklon 19. avgusta 2018. godine, a njegova vrednost procenjena je na 1.500 dolara. Poklon je predat na  čuvanje Nacionalnom arhivu. Naveden je razlog zbog kojeg je prihvaćen: „Odbijanje poklona bi bilo nelagodno, kako za onoga koji poklanja, tako i za američke vlasti“.

Najskuplji poklon čija je vrednost procenjena na 23,5 hiljada dolara dobila je Melanija Tramp od katarskog emira Tamima ben Hamada el Tania. U pitanju je set od šest porcelanskih tanjira „Nimfenburg“ (Nemačka).

Francuski predsednik Emanuel Makron poklonio je američkom lideru torbu za golf „Lui Viton“ vrednu 8. 275 dolara. a kanadski premijer Džastin Trido - statuetu od belog mermera koja prikazuje belugu, vrednosti 470 dolara.

Pamela Anderson - Sputnik Srbija
Pamela poklanja Melaniji rusku bundu

Mnogo poklona uručeno je prvoj dami: „Živanši“ pismo-torba od prve dame Francuske Bridžit Makron (850 dolara), fotelja dizajnerske kuće „Šoša Kamal“ od egipatskog predsednika Abdela Fataha el Sisija (10 hiljada dolara) i tunika libanskog ambasadora u Americi Gabriela Ise (450 dolara).

Minimalni iznos cene poklona - 450 dolara, ne sreće se prvi put. Toliko su koštali i kratki štap za golf od drveta gradonačelnika Davosa i tepih predsednika Nigerije Muhameda Buharija.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala