Brnabić i Palmer ni reč o taksama — Grenel potpuno preuzeo pitanje odnosa Beograda i Prištine

Pratite nas
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas u Londonu na sastanku sa specijalnim izaslanikom američkog državnog sekretara za Zapadni Balkan Metju Palmerom nije razgovarala o novoj prištinskoj administraciji ni taksama što je, kako je rekla novinarima, pokazatelj da je Ričard Grenel preuzeo u potpunosti pitanje odnosa Beograda i Prištine.

Rekla je da su na sastanku razgovarali pre svega o situaciji u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i tome koliko najnoviji politički potresi mogu da utiču i na regionalnu stabilnost i na ekonomsku situaciju u Srbiji, ali ništa o taksama koje je Priština uvela pre 15 meseci na robu iz Srbije.

„Nismo čak nijednom rečenicom pomenuli takse Prištine, niti novu prištinsku administraciju. To možda najbolje pokazuje koliko u ovom trenutku SAD, sa jedne strane, razmišljaju kakva je moguća destabilizacija u BiH i koliko oni ozbiljno prate situaciju u BiH, ali, s druge strane, i da je Ričard Grenel preuzeo u potpunosti pitanje odnosa Beograda i Prištine i taksi“, rekla je Brnabić novinarima u Londonu, prenosi Tanjug.

Ona je najavila sastanak Palmera i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Vašingtonu, kao i na samitu u Delfiju, a navela da očekuje i da Palmer uskoro poseti Beograd.

Govoreći o Bosni i Hercegovini, ona je rekla da je Palmer pitao šta govori članu predsedništva BiH Miloradu Dodiku na sastanicima.

„Kada me Palmer pita šta govorimo Miloradu Dodiku kada se vidimo, ja mu odgovorim da je to apsolutni isto ono što govorimo kada razgovaramo o tim temama u javnosti ili na skupovima poput današnjeg“, rekla je Brnabić.

Brnabić je u London otišla na Investicioni samit za Zapadni Balkan u organizaciji Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Ona u Londonu ima i niz bilateralnih susreta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala