Amerika preti nasledniku Sulejmanija: Stići će te sudbina generala

© AP Photo / Vahid SalemiElitni odred Kuds, na čijem čelu se već 15 godina nalazi general Sulejmani, udarna je pesnica spoljne politike Irana, nešto kao CIA i ruski GRU zajedno, broji oko 30.000 boraca. On se bavi obaveštajnom delatnošću i izvođenjem vojnih operacija u inostranstvu. Od 1979. godine bavio se izvođenjem diverzantskih akcija protiv neprijatelja Irana kao i širenjem spoljnopolitičkog uticaja na Bliskom istoku.
Elitni odred Kuds, na čijem čelu se već 15 godina nalazi general Sulejmani, udarna je pesnica spoljne politike Irana, nešto kao CIA i ruski GRU zajedno, broji oko 30.000 boraca. On se bavi obaveštajnom delatnošću i izvođenjem vojnih operacija u inostranstvu. Od 1979. godine bavio se izvođenjem diverzantskih akcija protiv neprijatelja Irana kao i širenjem spoljnopolitičkog uticaja na Bliskom istoku.  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalni predstavnik SAD za Iran Brajan Huk zapretio je novom komandantu specijalne jedinice „Kuds“, iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije, Esmailu Kaniju sudbinom Kasema Sulejmanija, ako ne prestane da ubija Amerikance.
„Ako Kani nastavi da ubija Amerikance, očekuje ga ista sudbina. Predsednik Tramp je pre nekoliko godina objasnio da će na svaki napad na Amerikance ili interese SAD uslediti odlučujući odgovor. To je predsednik i pokazao (na dan ubistva Sulejmanija)“, izjavio je specijalni predstavnik SAD u intervjuu listu „Ašark el Avsat“.

On je naglasio da SAD nastavljaju da podržavaju iranski narod. Po njegovim rečima, obični Iranci su osuđeni na patnju zbog aktuelnog režima u zemlji.

Tenzije između SAD i Irana su dostigle vrhunac nakon što je u američkom vazdušnom napadu dronom ubijen iranski general Kasem Sulejmani, što je izazvalo raketni napad Irana na vojnu bazu u Iraku u kojoj su stacionirani američki vojnici.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala