Moja Rusija: Sva Rusija u „Mojoj Rusiji” /video/

© Sputnik / Olivera IkodinovićSuveniri iz Sočija
Suveniri iz Sočija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Rusiji postoji mesto gde je gotovo cela Rusija predstavljena, a ono što je posebno zanimljivo jeste činjenica da su taj nesvakidašnji „gradić“ izgradili Srbi i da nosi isti naziv kao Sputnjikov video-blog – „Moja Rusija“.

Kulturno-etnografski centar „Moja Rusija“ je zapravo jedinstven arhitektonski kompleks, izgrađen u stilu vekovnih tradicija gradnje u različitim regionima Rusije. Bajkoviti „gradić“ skriven je u klisuri kavkaskih planina na Krasnoj poljani, na obalama planinske reke Mzimta, odmah kraj savremenog ski-centra „Roza Hutor“ i na oko 80 kilometara od grada Sočija.

Na teritoriji većoj od tri hektara smešteni su tematski paviljoni, koji prikazuju arhitekturu, kulturu i narodne običaje različitih ruskih regiona i naroda. Ovde, samo nekoliko koraka razdvaja Sibir od Kavkaza, a Moskvu od Sankt Peterburga.

Prilikom izgradnje svakog zdanja uzimane se u obzir kulturne, istorijske i arhitektonske karakteristike regiona, a svaka zgrada je opremljena informativnim tablama, zahvaljujući kojima posetioci lako mogu da dobiju mnogo novih i korisnih informacija o određenom delu Rusije.

© Sputnik / Olivera IkodinovićŠtand sa suvenirima iz tradicionalne Rusije
Moja Rusija: Sva Rusija u „Mojoj Rusiji” /video/ - Sputnik Srbija
Štand sa suvenirima iz tradicionalne Rusije

Kulturno-etnografski centar je izgrađen uoči Olimpijade 2014. i danas je to nezaobilazna turistička atrakcija Krasnodarskog kraja. Tu rade i četiri hotela u etno-stilu, kao i restorani nacionalne kuhinje. Na teritoriji se prodaju med, slatko od šišarki, topli čaj iz samovara. U okviru kompleksa otvorena je i radionica za slikanje ikona, održavaju se koncerti i izložbe zanatskih radova.

Šetnjom kroz „Moju Rusiju“ osetiće autentičnu atmosferu svakog regiona Rusije i osetiće pravo rusko gostoprimstvo

Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović u video-blogu „Moja Rusija“ vodi vas svake druge nedelje na vama poznata, ali i skrivena mesta Moskve i Rusije. Zavirite sa nama u različite kutke Rusije i njene prestonice, upoznajte njihove lepote i tradiciju i osetite duh zemlje i dušu Rusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala