Amerika ciljano plaši stanovništvo Evrope

© WikipediaBondstil
Bondstil - Sputnik Srbija
Pratite nas
Simulacija nuklearnog udara na Rusiju tokom vojnih vežbi u SAD ima za cilj da se zaplaši stanovništvo Evrope i opravda postojanje američkih baza na starom kontinentu.

Prvi zamenik predsednika Komiteta Državne dume za odbranu Aleksandar Šerin smatra da vojne vežbe SAD za odbijanje ruskog nuklearnog napada imaju dva osnovna cilj.

„Prvi cilj je da se stanovništvo navikava na neverovatni scenario rešavanja konflikta, kao što su nuklearni napadi Rusije i bloka NATO-a. Drugi cilj je pokušaj da se zaplaši stanovništvo Evrope i opravda postojanje američkih baza na teritoriji evropskih država kao garancija bezbednosti i zaštite u slučaju nuklearnog napada Rusije“, izjavio je Šerin.

On je naglasio da vojna doktrina Rusije predviđa ovakav scenario u slučaju opasnosti po celovitost države. Po mišljenju poslanika, izvođenje nuklearnog napada na evropske države je „utopija“, pošto bi „stepen nuklearnog zračenja dotakao Rusiju“.

„Mi ne vodimo sa Evropom nikakve konflikte, zbog kojih bismo izveli nuklearni napad na njih“, primetio je on.

Šerin smatra da SAD razmišljaju na temu nuklearnog udara, pošto se na njihovoj teritoriji nikad nije vodio značajniji sukob.

Drugi senator Sergej Cekov izjavio je da se organizatori vojnih vežbi ponašaju kao „bolesni ljudi“. On je naglasio da nakon modernizacije vojske Rusija se ne mora bojati agresije bilo koje države.

Juče je bilo saopšteno da su SAD izvele vojne vežbe, simulirajući odgovor na napad Rusije na države NATO-a u Evropi atomskim oružjem manje snage.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala