Milačić odbrusio Milovom ministru odbrane: Ordenje zla!

© Foto : Prava Crna GoraMarko Milačić i Predrag Bošković
Marko Milačić i Predrag Bošković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Lider Crne Gore Marko Milačić  rekao je danas da crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković i treba da vrati orden Svetog Save Srpskoj pravoslavnoj crkvi jer je „baš on otelotvorenje svega protiv čega se Sveti Sava u sebi i van sebe borio“.

Milačić je tako odgovorio Boškoviću na izjavu da će mu biti zadovoljstvo da vrati orden SPC.

„Morate ga vratiti jer ste baš vi otelotvorenje svega protiv čega se Sveti Sava u sebi i van sebe borio: okupirana duša. Vi imate oko dvije hiljade vojnika kojima branite da budu božiji, ali im ne branite da pucaju po drugim kontinentima, da ubijaju i druge i sebe da bi ste vi, u svom komotnom petom ministarskom kabinetu, primali blagoslov vašeg predsjednika, njegove pohvale, da biste brojali od njega dobijeno ordenje zla“, rekao je Milačić.

Milačić je rekao i da je crnogorski ministar odbrane „vojnik bez ratišta“.

„Nemate vi, gospodine Boškoviću vojsku JNA, već vojsku brojnosti osrednjeg crnogorskog sela. I da odu iz litija od dvesta hiljada nas, njihovo odsustvo se neće osjetiti. A oni neće otići. Sve više odlaze od vas ministre, i to dušom i srcem“, rekao je Milačić.

Lider Crne Gore je podsetio i da je pre nekoliko dana na litijama na severu šetao i pričao sa jednim vojnikom.

„To nije vojnik vaše vojske, iako ga vi plaćate, to je vojnik hristove vojske. Taj mladi vitez, vaš radnik, život bi dao za ljude u litijama. Za nas. Ne i za vas. Taj mladić zaslužuje orden Svetog Save. Ne vi“.

„Vratite orden Svetog Save, jer će taj orden na grudima vašeg oficira Zdravka Kasalice, ali i mnogih drugih vojnika „vaše“ vojske, opet najsvetije zasijati“, zaključio je Milačić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala