Sirijska vojska odbila još jedan napad naoružane opozicije u Idlibu

© UncreditedSirijske Vladine snage
Sirijske Vladine snage - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirijska vojska uspela je da odbije još jedan napad pripadnika naoružane opozicije uz podršku turske vojske u istočnom delu provincije Idlib, javila je televizija „Masdar njuz“.

Militanti su pokušali da probiju odbranu sirijske vojske u severozapadnom i zapadnom pravcu kod naselja Najrab kasno uveče 20. februara. Međutim, nije postigla značajne uspehe, saopštila je televizija.

„Masdar Njuz“ je naveo da će proturski militanti verovatno uskoro ponovo pokušati da povrate Najrab i okolne teritorije, koje su izgubili u poslednja dva meseca.

Transport vojnih vozila na jugoistoku Turske u blizini granice sa Sirijom - Sputnik Srbija
Pentagon: Rusija i Turska na pragu velikog konflikta

Podsetimo, proturski militanti su juče napali sirijske Oružane snage u oblasti Najraba. Sirijska vojska je zaustavila ofanzivu militanata zahvaljujući podršci ruskog ratnog vazduhplovstva. U sukobu su poginula dva turska vojnika, posle čega je Ankara najavila da će se osvetiti.

Nakon ofanzive u januaru i februaru, sirijska vojska je zauzela skoro polovinu idlibske zone deeskalacije i ostavila iza sebe turske osmatračnice. To je razljutilo Ankaru, a turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da ako se do kraja februara sirijske trupe ne povuku s graničnih tačaka, turska vojska započeti vojnu operaciju. Rusija je predložila rešavanje situacije pregovorima, ali strane do sada nisu uspele da se dogovore.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala