SAD uskratile vizu još jednom ruskom diplomati

© Sputnik / Nэnsi Siselь / Uđi u bazu fotografijaVasilij Nebenzja
Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerika nije izdala vizu za učešće u radu jednog od tela Ujedinjenih nacija službeniku Ministarstva inostranih poslova Georgiju Mihnou, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.
„Možda ste primetili da je na dnevnom redu današnjeg sastanka prvobitno najavljeno prisustvo drugog ruskog predstavnika. Njegovo odsustvo u sali još jedan je rezultat neuspeha zemlje domaćina da ispuni svoje obaveze iz sporazuma o centralnim telima UN u vezi sa izdavanjem  viza“, rekao je Nebenzja na sednici posvećenoj borbi protiv snabdevanja terorista oružjem.

Taj ruski diplomata je na tom skupu trebalo da predstavlja Rusiju.

Vasilij Nebenzja je istakao da „takvo ponašanje ozbiljno narušava reputaciju Sjedinjenih Američkih Država“.

Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija
UN zabrinute zbog neizdavanja američkih viza članovima ruske delegacije

Podsetimo, 2019. godine osam članova ruske delegacije pri Prvom odboru Generalne skupštine Ujedinjenih nacija nije dobilo američke vize.

S tim u vezi Rusija je predložila da se taj komitet, koji se bavi pitanjima razoružanja i međunarodne bezbednosti, prebaci u Beč ili Ženevu.

Čak su i UN reagovale na odluku Amerike da ne izda vize pojedinim članovima ruske delegacije izrazivši zabrinutost, jer, kako su tada navele u saopštenju, od toga zavisi koliko će ta međunarodna organizacija biti sposobna da funkcioniše u zemlji domaćinu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala