Ranjenom "Škaljarcu" zabranjen ulazak u Nemačku, prebačen u Tursku

CC0 / Pixabay / Mafija - ilustracija
Mafija - ilustracija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Igor Krstović (35), koji je nedavno teško ranjen u pucnjavi u Podgorici, a koga policija povezuje sa „škaljarskim klanom“ prebačen je iz Hanovera u Tursku, prenose nemački mediji koji navode da mu je izrečena zabrana ulaska u Nemačku od pet godina.

Krstovićev advokat rekao je za nemačke medije da mu je neprijatno što se „digla prašina“ oko njegovog lečenja u Hanoveru i dodao je da on dobrovoljno napušta zemlju.

Podgorički protal CdM podseća da je Krstoviću juče uručeno rešenje o proterivanju, jer, kako je objašnjeno, njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru, prema oceni nadležnih bezbednosnih organa, predstavlja pretnju javnoj bezbednosti i redu.

Prethodno je nemačka javnost danima oštro osuđivala nadležne zato što Krstovića danonoćno čuva lokalna policija, tražeći da on sam snosi troškove obezbeđenja, a ne da to ide na teret nemačkih poreskih obveznika.

Krstović je na lečenje u Hanover transportovan 7. februara, desetak dana nakon što je teško ranjen hicima iz automatskog oružja u zetskom naselju Balijače.

Na Krstovića su dok se nalazio u svom vozilu marke Mercedes, zasad nepoznati napadači iz automobila u pokretu ispalili skoro tridest hitaca.

Zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju likvidacije pre tri dana uhapšen je Dragiša Bulatović, a nakon što su njegovi otisci prstiju nađeni na flaši benzina kojom je zapaljen automobil Golf 5 iz kojeg je pucano na Krstovića.

Policija sumnja da je pokušaj Krstovićeve likvidacije nastavak obračuna kotorskih kriminalnih klanova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala