Poklonska: Ukrajina se pretvara u američki privezak

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg spoljnopolitičkog odbora Državne dume Rusije Natalija Poklonska
Zamenik predsedavajućeg spoljnopolitičkog odbora Državne dume Rusije Natalija Poklonska  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina se postepeno pretvara u privezak i novu američku državu i istovremeno gubi karakteristike nezavisne države, izjavila je zamenica šefa Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne poslove Natalija Poklonska.

„Ministarstvo pravde SAD naznačilo je tužioca Istočnog okruga Njujorka Ričarda Donohjua na mesto koordinatora svim 'poslovima Ukrajine'. Izgleda da će uskoro biti američka 'država Ukraine'. Zemlja se lagano pretvara u privezak hegemonije, odnosno platformu za razmeštanje vojnih baza NATO-a i ljudi druge (ili treće) sorte“, prokomentarisala je Poklonska na Fejsbuku.

Prema toj logici, sada bi predsednik Ukrajine trebalo da imenuje tužioca neke oblasti za koordinatora „svih poslova SAD“.

Ranije je saopšteno da Oružane snage Ukrajine aktivno rade na usvajanju NATO standarda i prva faza reforme vojske je završena, a dve nove vojne baze po standardima NATO-a biće podignute u Mariupolju i Severodonjecku, praktično na nekoliko kilometara od granice sa Rusijom i Donbasom.

Predsednik SAD Donald Tramp nedavno je potpisao odbrambeni budžet za 2020. godinu, u koji su uključena i sredstva za vojnu pomoć Ukrajini u iznosu od 300 miliona dolara. Najavio je da će deo tog novca biti iskorišćen za kupovinu ubojitog oružja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala