Lepote Rusije od Bajkala do Baltika - 10 ruskih regija otvorilo vrata srpskim turistima /video/

© Sputnik / Radoje PantovićRuski štand na Sajmu turizma
Ruski štand na Sajmu turizma - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turistički potencijal ruskih regiona, od Bajkala do Baltika, predstavljen je na ovogodišnjem Sajmu turizma u Beogradu, a posetioci će do 23. februara moći da se upoznaju sa ruskim kulturnim i istorijskim blagom, njihovim tradicijima i zanatima.

Lepote i bogatstvo 10 ruskih regija – Kaluški, Rjazanski, Tverski, Tulski, Tjumenski regioni i republike Komi, Krim i Burjatija, širom otvaraju vrata srpskim turistima. Kako za Sputnjik kaže Olga Jarilova, zamenica ministra Ministarstva kulture Ruske Federacije, ovo je četvrto učešće Rusije na Sajmu turizma u Beogradu.

„Pre pet godina smo prvi put došli kao mala delegacija koja se sastojala od samo jedne oblasti i jednog turističkog predstavnika, ali smo tom prilikom uvideli veliki potencijal ovog sajma, koji se s punim pravom naziva najvećim na Balkanu, pa smo odlučili da od naredne godine Rusija učestvuje u punoj meri. Sada već možemo da sumiramo dosadašnje rezultate i možemo reći da je naša delegacija svake godine sve brojnija, a broj oblasti koje se predstavljaju na sajmu raste," kaže Jarilova.

Ona dodaje da, sudeći prema broju poseta na štandu, interesovanje za onim što Rusija nudi je veliko.

„To je primetno i na osnovu turističkog prometa između naše dve zemlje koji je sve veći. Mi svake godine pripremamo nove turističke projekte i maršrute i u skladu sa njima u Srbiji predstavljamo i oblasti u kojima se planiraju turističke posete“, napominje Jarilova.
© Sputnik / Radoje PantovićTuristička ponuda Rusije predstavljena na Sajmu turizma.
Lepote Rusije od Bajkala do Baltika - 10 ruskih regija otvorilo vrata srpskim turistima /video/  - Sputnik Srbija
Turistička ponuda Rusije predstavljena na Sajmu turizma.

Lepote Rusije u ponudi

Turistima iz Srbije biće ponuđene specijalne maršrute - "Carski put" - povezan sa istorijom kraljevske porodice koji objedinjuje nekoliko regiona - od Moskve i Sankt Peterburga do Sibira, Tjumena i Tobolska, kao i "Rusija - rodno mesto astronomije" i "Srebrna ogrlica", u kojoj su nanizani drevni gradovi severozapadne Rusije. U ponudi su i vikend ture, programi porodičnog odmora, velnes, hodočašća i gastronomske ture.

Posebno interesantna svakako je Burjatija. Prema rečima Marije Badmacirenove, ministarke turizma ove ruske republike, Srbiju i Burjatiju povezuje istorija razvoja ruske države i duga istorija međusobnih odnosa za koje je zaslužan Sava Vladislavić Raguzinski, osnivač drevnog ruskog grada Kjahte i prestonice “puta čaja”, grada u kome je potpisan sporazum između Kine i Rusije.

© Sputnik / Radoje PantovićObuka za čuvenu rusku tradicionalnu slikarsku tehniku „gželj“.
Lepote Rusije od Bajkala do Baltika - 10 ruskih regija otvorilo vrata srpskim turistima /video/  - Sputnik Srbija
Obuka za čuvenu rusku tradicionalnu slikarsku tehniku „gželj“.
„Mi ovde predstavljamo Rusiju i Burjatiju u kojima živi nekoliko veroispovesti, kultura, nacionalnosti - što sve čini našu veliku otadžbinu Rusiju. Drago nam je što smo u prilici da podelimo lepotu i emocije sa našim budućim gostima. Želeli bismo da poručimo svima da posete Burjatiju i Bajkal koji nudi svoje lepe plaže na južnoj i istočnoj obali, a tu je i centar budizma u Rusiji. Osim planina i prirode, nudimo i odličnu nacionalnu kuhinju, pa će se u skladu sa tim na Sajmu održati gastronomski sat Rusije i tom prilikom će gosti moći da se počaste našim čajem, medom, slatkim od oblepihe (pasjeg trna)“, objašnjava Marija Badmacirenov.

Slikanje sa Matrjoškom, degustacija tradicionalnih ruskih jela, savladavanje čuvenih tehnika „gželj“ i „žostovo“… Sve ovo, i još puno toga Rusija nudi srpskim turistima.

© Sputnik / Radoje PantovićBurjatija je poznata i po izuzetno lepim devojkama. Tako je u ruskoj delegaciji na Sajmu i Arjuna Bubejeva, Mis Mongolskih nacija 2016. godine.
Lepote Rusije od Bajkala do Baltika - 10 ruskih regija otvorilo vrata srpskim turistima /video/  - Sputnik Srbija
Burjatija je poznata i po izuzetno lepim devojkama. Tako je u ruskoj delegaciji na Sajmu i Arjuna Bubejeva, Mis Mongolskih nacija 2016. godine.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala