Danilo Kiš, književno čudo stvoreno iz ožiljka 

Orbita kulture
Orbita kulture - Sputnik Srbija
Pratite nas
Da li će godišnjica rođenja jednog od najvećih evropskih pisaca druge polovine prošloga veka, „književnog čuda“ Danila Kiša, proteći u tišini, kao što je manje-više protekla i godišnjica njegove smrti 15. oktobra?

Moramo li glasnije i više govoriti o ljudima čije delo predstavlja visoku vrednost, ne samo umetničku – neka su od pitanja za Gojka Božovića, glavnog uredika izdavačke kuće „Arhipelag“ i Aleksandra Mandića, režisera Kišovog dokumentarnog serijala „Goli život“

Novi ruski film „Sluga“ , koji je posle premijernog prikazivanja ušao u ligu najgledanijih filmova svih vremena u Rusiji, okupio je veliki broj glumačkih asova, pa se pored srpskog glumca Miloša Bikovića u glavnoj ulozi, na platnu našao i velikan ruske kinematografije Ivan Ohlobistin.

U ekskluzivnom razgovoru za Sputnjik ovaj glumac, režiser, scenarista, pisac i sveštenik govori o svom životu, popularnosti, karijeri, ali i o saradnji i poznanstvima sa srpskim glumcima i režiserima.

A da li su te davne jeseni 1970. godine, kada su osnovali Ju grupu, znali da će posle pola veka biti gosti Kuće slavnih, koliko je brzo proteklo vreme od prve pesme „Nona“,  znaju li koliko je ljubavi otpočelo uz prve taktove pesme „Crni leptir“  i zašto ih i danas često nazivaju „srpski Stonsi“, za Sputnjikovu „Orbitu kulture“ otkrivaju  osnivači  legendarne "Ju grupe", Dragi i Žika Jelić.

Slušajte nas u subotu u 10 sati na talasima Radija Studio B.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala