Zaharova: Američke sankcije Rusiji su primer nelojalne konkurencije

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija smatra da su nove sankcije SAD protiv „Rosnjeft trejdinga“, podružnice ruske kompanije „Rosnjeft“, primer nelojalne konkurencije i da samo pogoršavaju odnose Moskve i Vašingtona, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Često iza ovakvog korišćenja administrativnih resursa od strane američkih vlasti, osim geopolitičkih ciljeva, stoji banalna želja da se stvori prednost za američke kompanije, koje ne mogu da izdrže poštenu konkurenciju, konkurenciju privatnih kompanija. Reč je o konkurenciji s ruskim proizvođačima na globalnom tržištu. Smatramo da se ovakvi koraci mogu tako okvalifikovati“, ocenila je Zaharova.

Ona je takođe podsetila da je Rusija više puta upozoravala Vašington da im je vreme da shvate da ništa ne mogu postići ekonomskim i vojnim pritiskom na Rusiju.

„To čime se oni bave je samoobmana. Jedini što mogu postići je pogoršanje bilateralnih odnosa“, dodala je ona.

Američke sankcije protiv podružnice ruske kompanije neće uticati na saradnju sa Venecuelom, precizirala je Zaharova.

„Te sankcije nisu uticale, niti mogu da utiču na rusku politiku na međunarodnoj sceni, niti na saradnju sa zakonitim vlastima Venecuele, Sirije, Irana ili bilo koje druge zemlje, zbog koje mogu biti uvedene takve jednostrane restriktivne mere“, ocenila je Zaharova.

Ranije su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije ćerki-kompaniji „Rosnjeft“ – „Rosnjeft trejding“ sa sedištem u Švajcarskoj zbog trgovine venecuelanskom naftom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala