Proturske snage krenule u ofanzivu u Idlibu?

© AP PhotoTurska artiljerija gađa pozicije Kurda na severu Sirije
Turska artiljerija gađa pozicije Kurda na severu Sirije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska vojska je krenula u ofanzivu na pozicije sirijske vojske u provinciji Idlib, napisao je na tviteru novinar Čarls Lister.

Prema njegovim informacijama, operacija se izvodi u Najrabu, u području gde je ranije bio oboren jedan od helikoptera sirijske vojske. Na tu stranu je krenula kolona turske vojne tehnike, uključujući tenkovi. Čuje se i artiljerija paljba.

U ofanzivi učestvuju kako turska vojska, tako i borci oružane opozicije, javlja televizija Al Džazira, Prema podacima jednog od posmatrača, u borbama pored Najraba uništena su dva tenka sirijske vojske, dok je jedan T-72 i jedno pešadijsko borbeno vozilo zaplenjeno.

Zauzimanje Najraba — prvi je deo operacije opozicije za povratak kontrole nad gradom Sarakib koji se nalazi na raskrsnici dva ključna autoputa u Siriji M4 i M5, objašnjava opozicioni novinar Asad Hana. Sarakib se nalazi sedam kilometara istočno od Najraba, kojeg je početkom februara zauzela sirijska vojska zajedno sa trasom M5, čija kontrola će omogućiti slobodno kretanje po celoj Siriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala