Tramp objavio: Ričard Grenel direktor Nacionalne obeveštajne službe

© AP Photo / Darko VojinovicRičard Grenel
Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Sjedinjenih američkih država (SAD) Donald Tramp objavio je da će američki ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel biti vršioc dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe.

„Zadovoljstvo mi je da objavim da će naš poštovani ambasador u Nemačkoj Ričard Grenel postati vršilac dužnosti direktora Nacionalnih obaveštajnih službi. Rik je predstaljao našu zemlju izuzetno dobro i radujem se što ću raditi sa njim“, naveo je američki predsednik na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

​On je na Tviteru zahvalio i Džou Megvajeru na odličlnom poslu koji je obavljao, te naveo da se raduje bliskoj saradnji sa njim možda u drugom svojstvu unutar administracije.

Ričard Grenel je ambasador SAD u Nemačkoj i specijalni izaslanik predsednika Trampa za dijalog Beograda i Prištine.

Grenel ostaje ambasador u Nemačkoj?

Ričard Grenel, kojeg je predsednik Donald Tramp imenovao na dužnost vršioca dužnosti direktora Nacionalnih obaveštajnih službi, zadržaće funkciju ambasadora SAD u Nemačkoj.

To je „Glasu Amerike“ potvrdio neimenovani zvaničnik američke administracije.

Kako se navodi, za sada je nepoznato da li će diplomata, u koga američki predsednik ima veliko poverenje, nastaviti da bude i specijalni izaslanik za pregovore Beograda i Prištine.

Tramp je Grenela imenovao za v.d. direktora nacionalnih obaveštajnih službi u sredu, a Grenel bi u martu trebalo da preuzme tu funkciju.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala