Grenel ide za šefa američkih obaveštajnih službi, ali ostaje zadužen i za Kosovo

© AP Photo / Visar KryeziuRičard Grenel
Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ambasador Ričard Grenel, koji je imenovan za vršioca dužnosti šefa Nacionalne obaveštajne službe SAD, nastaviće istovremeno da obavlja i funkciju specijanog izaslanika predsednika Donalda Trampa za pregovore Srbije i Kosova, rekao je Grenelov portparol Dik Kastin.

„Možemo da potvrdimo da će ambasador Grenel nastaviti da obavlja dužnost ambasadora SAD u Nemačkoj, kao i specijalnog izaslanika predsednika Donalda Trama za mirovne pregovore Srbije i Kosova i sada vršioca dužnosti direktora Nacionalne obaveštajne službe“, rekao je Tanjugu Kastin.

Američki predsednik Donald Tramp imenovao je ambasadora Ričarda Grenela za vršioca dužnosti šefa svih obaveštajnih službi SAD.

„Predsednik Tramp ima poptuno poverenje da će Grenel obavljati posao na najprofesionalniji način“, navedeno je na sajtu Bele kuće.

U saopštenju je navedeno da „ambasador Grenel ima veliko iskustvo u radu sa službama bezbednosti i na brojnim dodatnim pozicijama uključujući i mesto specijalnog izaslanika za pregovore Srbije i Kosova i kao portparol SAD u UN“.

„Posvećen je vanpolitičkom i vanpartijskom pristupu i kao čelnik svih obaveštajnih agencija SAD, od kojih zavisi bezbednost i sigurnost zemlje“, navodi se na sajtu Bele kuće.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala