Blumberg: Ankara tražila od Vašingtona raketne sisteme „Patriot“

CC BY 2.0 / FRANK TREVINO, USA / Flickr / Američki protivraketni sistem "Patriot" MIM-104
Američki protivraketni sistem Patriot MIM-104 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Agencija Blumberg saopštila je da je Turska od Sjedinjenih Američkih Država tražila protivvazdušne raketne sisteme „Patriot“.

Agencija navodi da je ovaj zahtev primljen kako bi se obuzdale Rusija i Sirija u sirijskom Idlibu. Agencija nije dala druge detalje niti izvor informacija.

Prema podacima agencije, Turska traži da se „Patriot“ rasporedi na njenoj južnoj granici i „da joj se dozvoli da slobodno kažnjava sve buduće napade sirijskih trupa koje Rusija podržava iz vazduha“.

Turska strana nije zvanično saopštila da namerava da od SAD traži sisteme „Patriot“, a o tome nisu pisali ni turski mediji.

Proturski teroristi su uz podršku turske artiljerije probili odbranu sirijske vojske u Kminasu i Najrabu, saopštio je ranije ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji. Ruski avioni Su-24 bombardovali su teroriste koji su se probili, što je omogućilo sirijskim trupama da uspešno odbiju sve napade. Centar za pomirenje pozvao je tursku stranu da prestane da podržava teroriste i snabdeva ih oružjem.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala