Ankara: Krivci za pogibiju turskih vojnika u Idlibu odgovaraće pred čovečanstvom

© AP Photo / Emrah GurelTurski vojnici na severu Sirije
Turski vojnici na severu Sirije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Za vazdušni napad na turske vojnike u Siriji je odgovorna sirijska vojska, a krivci će odgovarati pred čovečanstvom, izjavio je portparol administracije turskog predsednika Fahretin Altun.

„Zbog napada sirijskih snaga poginula su dva naša vojnika, a još petorica su ranjena. Onaj ko je u Siriju doneo krv, teror i suze odgovaraće pred čovečanstvom. Naša država je velika, a naš narod i otadžbina su sveti", napisao je Altun na Tviteru.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Turske saopštilo da je u vazdušnom napadu u sirijskom Idlibu poginulo dva, a ranjeno pet pripadnika turske vojske.

Kako je saopštio ruski Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, danas su proturski teroristi uz podršku turske artiljerije probili odbranu sirijske vojske u oblasti Kminasa i Najraba.

Prema navodima ovog centra, ruski avioni Su-24 su bombardovali položaje terorista u Idlibu, što je omogućilo sirijskim trupama da odbiju sve napade. Ovaj centar je pozvao tursku stranu da obustavi podršku teroristima i njihovo naoružavanje.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je u sredu izjavio da je nezadovoljan rezultatima pregovora sa Rusijom o sirijskom Idlibu i da je Turska spremna za početak vojne operacije u tok oblasti, što je portparol Kremlja Dmitrij Peskov označio kao najgori scenario.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala