„Tamo daleko“ se orilo Moskvom! /video/

© Sputnik / Olivera IkodinovićSolista i kompozitor Nikolaj Romanov i čuveni glumac, scenarista i režiser Igor Černicki
Solista i kompozitor Nikolaj Romanov i čuveni glumac, scenarista i režiser Igor Černicki - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Domu pisaca Rusije u centru ruske prestonice, na svečanoj ceremoniji dodele nagrada „Reč koja povezuje“, ruski umetnici izveli su našu tradicionalnu pesmu na srpskom jeziku.

Među dobitnicima ovog prestižnog priznanja je i glavna urednica Sputnjika-Srbija Ljubinka Milinčić, koja je nagrađena za prevođenje sa ruskog na srpski jezik i veliki doprinos u jačanju prijateljstva između naroda Srbije i Rusije.

Svečanost je kulminirala izvođenjem pesme "Tamo daleko" na srpskom jeziku, koju su izveli talentovani ruski glumac, solista i kompozitor Nikolaj Romanov i čuveni glumac, scenarista i režiser Igor Černicki.

Černicki je rekao da su prvi put tu pesmu izveli tokom bombardovanja Beograda, putem tele-mosta sa Beogradom i da je od tada uvek rado pevaju. Za to vreme, kako je dodao, ruski glumac i režiser Nikolaj Burljajev branio je sa srpskim narodom beogradske mostove.

Izvođenje pesme „Tamo daleko“ u interpretaciji dva velika ruska umetnika izazvalo je oduševljenje kod publike.

Pored istaknutih ličnosti iz sveta kulture i javnog života Rusije, svečanoj ceremoniji nagrađivanja u Domu pisaca Rusije prisustvovao je i ambasador Srbije u Moskvi Miroslav Lazanski sa suprugom Tamarom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala