Svetski podvig Užičanina: Poneo sam rakiju za Putina, samo još da dopešačim do Moskve /video, foto/

© Sputnik / Aleksandar MilačićMilovan Milutinović stigao u Beograd
Milovan Milutinović stigao u Beograd - Sputnik Srbija
Pratite nas
Užičanin Milovan Milutinović koji je krenuo peške iz svog grada ka Moskvi kako bi pokušao da se na Dan pobede nad fašizmom 9. maja rukuje s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, stigao je u Beograd. Presreli smo ga nadomak grada, vedar je i nosi čuturicu sa rakijom za Putina.

Ovaj sedamdesetdvogodišnjak već je ušao u Ginisovu knjigu rekorda kada je prepešačio 2450 kilometara od Užica do Londona.

U svom gradu je poznat pod nadimkom „užički Supermen“ jer je svojevremeno bio vicešampion Jugoslavije u bodibildingu, a od svoje četrdesete godine bavi se karateom. Danas zarađuje kao vozač taksija, a takođe je i student novosadskog Fakulteta za sport i turizam i planira da nakon studija upiše i master i doktorske studije, a bavi se profesorskim poslom.

© Sputnik / Aleksandar MilačićČutura sa rakijom starom 50 godina, namenjna ruskom predsedniku Vladimiru Putinu
Svetski podvig Užičanina: Poneo sam rakiju za Putina, samo još da dopešačim do Moskve /video, foto/  - Sputnik Srbija
Čutura sa rakijom starom 50 godina, namenjna ruskom predsedniku Vladimiru Putinu

Nadomak Beograda, ekipa Sputnjika razgovarala je sa ovim neobičnim podvižnikom koji korača ka Rusiji. 

Na pitanje zašto je odabrao baš 9. maj za dan upoznavanja sa ruskim predsedikom, Milutinović nam kaže da je ruski narod mnogo propatio u svojoj istoriji i da želi da ih podrži u proslavi pobede nad fašizmom baš na sedamdesetpetogodišnjicu nemačke kapitulacije u Drugom svetskom ratu:

„Motiv je proslava 75-ogodišnjice pobede nad fašizmom, što asocira na pravdu i pobedu ruskog naroda koji je sada na čelu sa najeminentnijom ličnosti Ruske federacije, Vladimirom Putinom. To me je motivisalo i dalo mi ideju da u ovim godinama krenem i dođem peške do Moskve da bih pružio ruku ruskom predsedniku i pridružio se ruskom narodu u proslavi pobede nad fašizmom“.

Užička rakija za Putina 

Ovaj sedamdesetdvogodišnjak težak 89 kilograma na sebi nosi teret težak 22 kilograma i čuturicu sa rakijom starom 50 godina namenjenu Vladimiru Putinu.

„Ovu rakiju Putin mora da primi. Ljubav je čudo. I čovek koji zna šta želi, ništa mu na njegovom putu neće biti teško. Meni je ovo strahovito teško, i ne postoji taj novac koji bi me poslao na ovaj put. Ali pošto mi je cilj da tom čoveku pružim ruku, ništa mi ne pada teško“, poručio je Milutinović.

Užički Supermen rekao nam je da želi da pokaže čovečanstvu šta znači zdravo telo i čovek koji se u njegovim godinama odluči na ovakav put. Tvrdi da je tajna u strogoj disciplini koja uključuje pravilnu ishranu, trening i odmor.

Prema njegovim rečima, važni su upornost, poštenje i rad.

„Ako Bog da, nadam se da ću sa ovom maršutom koju sam projektovao u Moskvu stići do 20, 25. aprila. Tako bih imao vremena da se odmorim desetak dana pre Parade, i bio bih najsrećniji kada bi me primila legenda i najeminentnija ličnost čovečanstva“, kaže Milutinović za Sputnjik.

Smislio i pesmu

Prema njegovim rečima, u Moskvi nikada nije bio niti ima neke kontakte, ali se nada da će se njegova priča proširiti i da će ga tamo dočekati i pomoći mi da se smesti, a naročito povezati sa Vladimirom Putinom kog izuzetno ceni i poštuje.

© Sputnik / Aleksandar MilačićMilovan Milutinović poznat je i kao Užički Supermen
Svetski podvig Užičanina: Poneo sam rakiju za Putina, samo još da dopešačim do Moskve /video, foto/  - Sputnik Srbija
Milovan Milutinović poznat je i kao Užički Supermen

Milutinović na svom putu učestvuje i u humanitarnoj akciji za pomoć detetu iz Kosjerića koje čeka na operaciju matičnim ćelijama u Rusiji i ovom prilikom je pozvao i druge ljude da se priruže akciji kojom bi se pomoglo da dečak prohoda.

Na kraju nam je „užički Supermen“ izrecitovao stihove koje je smislio na svom putu, a tiču se njega, Moskve i Putina:

„Pošao sam od Užica sve do Moskve. Prošao sam sve muke i pakao da bi stvarnost i istinu ruski narod veličao. Glasajte ga braćo Rusi za doživotnog predsednika, Bog vam dao da imate ovakvog državnika“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala