Peskov: Pred talentovanim Surkovom je budućnost

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPomoćnik predsednika Rusije Vladislav Surkov
Pomoćnik predsednika Rusije Vladislav Surkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši pomoćnik predsednika Rusije Vladislav Surkov je na sastanku s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom svojevoljno napustio tu poziciju, a višegodišnje iskustvo i neosporni talenat Surkova će sigurno naći svoju primenu, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Kako je poznato, Putin je već ranije potpisao odluku o razrešenju Surkova sa pozicije pomoćnika predsednika Rusije.

Peskov je takođe istakao da nisu poznati razlozi odlaska Surkova sa doskorašnje pozicije pomoćnika ruskog predsednika i da je to pitanje za Surkova lično.

„Ne raspolažem informacijama o daljim planovima bivšeg pomoćnika predsednika Rusije, ali jednostavno nema nikakvih sumnji da Surkov u skladu sa svojim talentom može biti angažovan u najrazličitijim oblastima, a ne samo u okviru rusko-ukrajinskih pitanja”, dodao je portparol Kremlja.

Vladislav Jurjevič Surkov je skoro sedam godina obavljao dužnost pomoćnika predsednika Rusije. Poslednjih godina se aktivno bavio pitanjima regulisanja situacije u Ukrajini, a kao ekspert je učestvovao i u radu „normandijskog formata” (Rusija, Francuska, Nemačka, Ukrajina) pregovora o Ukrajini, koji postoji od juna 2014. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala