Kremlj odgovara Erdoganu: I mi smo nezadovoljni

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Moskvu
Pogled na Moskvu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu, koji je izrazio nezadovoljstvo pregovorima sa Rusijom i rekao da je njegova zemlja spremna za novu akciju u Siriji, rekavši i da je Rusija takođe nezadovoljna napadima terorista na sirijske snage i ruske vojne objekte u Idlibu.

Kako je istakao, Rusija je bila zadovoljna dogovorom koji je postignut pre nešto više od godinu dana u Sočiju, međutim to zadovoljstvo je nestalo nakon što su terorističke grupacije pokrenule napade na sirijske snage i ruske vojne objekte.

„To zadovoljstvo bilo je obostrano, međutim naše zadovoljstvo je nestalo nakon što su u Idlibu terorističke grupacije pokrenule napade“, naglasio je on.

Portparol Kremlja je ocenio i da je vojna operacija Turske u Idlibu najgori mogući scenario razvoja situacije.

„Ako je reč o operaciji protiv teroristčikih grupacija u Idlibu, to bi bilo u skladu sa dogovrima iz Sočija, budući da one trenutno imaju poprilično jako naoružanje. Međutim, ako je reč o operaciji protiv legitimnih vlasti, to bi bio najgori mogući scenario“, upozorio je.

Peskov je takođe rekao da Rusija namerava da nastavi sa korišćenjem kontakata sa Turskom kako bi se izbegla eskalacija tenzija u Idlibu.

Podsetimo, predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio da Turska nije zadovoljna pregovorima s Rusijom o sirijskom Idlibu, te da je spremna da počne vojnu operaciju u toj oblasti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala