"Ja sam trampokrata": Blagojević se zahvalio Trampu što ga je pomilovao

© AP Photo / Ed AndrieskiFotografija snimljena 15. marta 2012. prikazuje Blagojevića (u sredini) u pratnji svojih advokata kako dolazi u federalni zatvor Inglvud u Koloradu kako bi počeo da služi kaznu od 14 godina.
Fotografija snimljena 15. marta 2012. prikazuje Blagojevića (u sredini) u pratnji svojih advokata kako dolazi u federalni zatvor Inglvud u Koloradu kako bi počeo da služi kaznu od 14 godina. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ja sam "trampokrata" i da imam mogućnost da glasam, glasao bih za Trampa, izjavio je bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojević nakon izlaska iz zatvora zahvaljujući pomilovanju američkog predsednika.

„Želimo da izrazimo najdublju i večnu zahvalnost predsedniku Trampu. Nije morao to da uradi. To je čin dobrote“, rekao je Blagojević ispred svoje porodične kuće u Čikagu, na kojoj je bio okačen veliki natpis „Hvala, gospodine predsedniče“.

Kako prenosi AP, on nije odgovarao na direktna pitanja, ali je neprestano tapkao maramicom posekotinu na bradi. Zbog toga se izvinio novinarima objasnivši: „Mnogo je vremena prošlo od kada sam se brijao normalnim brijačem“.

Blagojević (63), bivši demokratski guverner Ilinoisa, izašao je iz zatvora u Koloradu, gde je odslužio osam godina zatvorske kazne od 14 na koliko je bio osuđen zbog političke korupcije.

On je pomilovan četiri godine pre nego što bi imao pravo na uslovnu slobodu 2024. godine.

Na teret mu se, pored ostalog, stavlja da je pokušao da proda mesto u Senatu koje je ostalo upražnjeno odlaskom Baraka Obame.

Tramp je pomilovao Blagojevića ocenivši da je ta kazna "smešna".

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala