FSB otkrila novi servis za slanje poruka o podmetanju mina u Rusiji

© AP Photo / Alastair GrantČlanovi "crvenog tima" rade na laptopovima tokom simulacije sajber-napada u Londonu
Članovi crvenog tima rade na laptopovima tokom simulacije sajber-napada u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Poštanski teroristi“ ponovo su promenili servis za masovno slanje poruka o „podmetanju mina“ u Rusiji, sada se time bavi nemački servis „Tutanota“, saopštila  je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB).

Na taj način, kriminalci su već iskoristili pet stranih servisa. Osim „Tutanota“, tu spadaju i „Protonmejl“, „Startmejl“, „Gerila-mejl“ i „Kok“.

Sada Savezna služba Rusije za nadzor komunikacija, informacionih tehnologija i medija (Roskomnadzor) pokušava da blokira pristup „Tutanoti“ iz Rusije, ali je trenutno moguće pristupiti sajtu bez problema.

Metro - ilustracija - Sputnik Srbija
Još jedan talas anonimnih dojava o eksplozivu u Moskvi: Na udaru škole i metro stanice

„Anonimni korisnici u februaru su koristili uslugu poštanskog servisa ‘Tutanota.kom’ (Nemačka) za nastavak kriminalnih aktivnosti. Sa ovog servisa su 13. februara stigle četiri elektronske poruke sa lažnim pretnjama o miniranju 206 objekata u Sankt Peterburgu, uključujući sud i vrtiće“, navodi se u saopštenju.

Kriminalci su ovaj servis koristili i prošle godine. Tada je poslato 58 poruka o „miniranju“ brojnih ruskih regiona. Od 14. februara radi se na ograničavanju pristupa ovom servisu sa teritorije Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala