Da li će majmuni iz Tadž Mahala pokvarati Trampovu posetu Indiji /video/

© Sputnik / PiksabejMajmuni u Tadž Mahalu
Majmuni u Tadž Mahalu - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Indiji su u toku velike pripreme kako bi poseta američkog predsednika Donalda Trampa 24. i 25. februara bila uspešna. Od izgradnje zida u sirotinjskom naselju do ulepšavanja gradova koje će on posećivati, preduzimaju se sve mere da poseta bude što prijatnija.

Pošto je indijska država Utar Pradeš objavila da će američki predsednik Donald Tramp 24. februara posetiti Tadž Mahal u Agri, vlada preduzima ekstremne mere kao što je dolivanje vode u zagađenu reku Jamunu kako bi umanjila miris koji dolazi iz nje.

Međutim, meštani Agre imaju drugačije brige. Oni su zabrinuti da bi pretnja od majmuna u gradu mogla upropastiti posetu američkog predsednika. Majmuni i druge životinje u Tadž Mahalu stalno napadaju turiste. Nedavno je jednog danskog turistu ugrizla krava u blizini Tadž Mahala i on je teško povređen. Svi napori koje je uložila lokalna vlast na obuzdavanju napada majmuna uzaludni su. Mere sterilizacije, na koju je potrošeno preko dva miliona dolara, nisu dale rezultate. Oni se plaše da bi majmuni mogli napasti Trampa jer će on morati da pešači najmanje 500 metara, prenosi „Tajms of Indija“.

Vlada u Agri sprovela je mere bezbednosti koje podrazumevaju zatvaranje trase, niko neće smeti da izlazi iz kuća na ruti kojom će Donald Tramp krenuti od aerodroma Agra do Tadž Mahala, a da li će na snazi će biti mere za izbegavanje bilo kakvih potencijalnih napada majmuna, ne zna se.

Osoblje Centralne industrijske snage bezbednosti nije vešto u obezbeđivanju ovakvih događaja. Oni inače imaju ručne katapulte kako bi zastrašili majmune, što pomaže ako je u pitanju jedan majmun ili dva, ali ne i kad se desi napad cele grupe majmuna. Ipak, tokom posete američkog predsednika, o njegovoj sigurnosti brinuće tajna služba Sjedinjenih Država.

U utorak je u Agru stigao i napredni američki tim za bezbednost kako bi pregledao celokupno područje.

Inače, mediji su ranije javili da se uoči Trampove posete gradi zid od pola kilometra u državi Gudžarat, sa namenom da blokira poglede na sirotinjsku četvrt, u kojoj živi više od 2.000 ljudi.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala