Rusija i Nemačka: Novi korak u energetskoj saradnji

© Flickr / glawsterZastave Rusije i Nemačke
Zastave Rusije i Nemačke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija i Nemačka dogovorile su se na konferenciji u Berlinu da jačaju energetsku saradnju stvaranjem nemačko-ruske radne grupe, izjavio je nemački ministar ekonomije i energetike Peter Altmajer.

Prema rečima nemačkog ministra, plan je da se formira nemačko-ruska radna grupa u oblasti energetike. Ta odluka je doneta u utorak posle sastanka s ministrom za ekonomski razvoj Rusije Maksimom Oreškinom. 

„Danas sam se s Maksimom Oreškinom, koji je postao pomoćnik predsednika, i s ruskim ministrom energetike (Aleksandrom Novakom), dogovorio da napravimo nemačko-rusku radnu grupu u oblasti energetike. Pitanje tranzita gasa i dovršavanje 'Severnog toka 2' je jedno, trenutno u Evropi doživljavamo veliku transformaciju u oblasti ekonomije koja sve više radi na sprečavanju zagađenja ugljen-dioksidom. U tom pogledu, trebaće nam više prirodnog gasa “, izjavio je Altmajer.

Konferenciju o unapređenju ruskog investicionog imidža u Nemačkoj „Inovacije - pokretač ekonomskog rasta“ organizovala je Nemačko-ruska privredna komoraAsocijacijom privrednih komora Nemačke. Na njoj učestvuje više od 500 političara i top menadžera nemačkih i ruskih kompanija, predstavnici koncerna i porodičnih preduzeća, uključujući „Simens“, „Feniks kontakt“, „Renus“, „VIKA“, „B. Braun Melsungen“, „Hermit“ i mnoge druge.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala