Kremlj: Istraga holandskog novinara – dokaz da Rusija nije kriva za obaranje MH17

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaZidine Kremlja na obali reke Moskve
Zidine Kremlja na obali reke Moskve - Sputnik Srbija
Pratite nas
Istraga koju je sproveo holandski novinar o padu malezijskog aviona na letu MH17 može se smatrati dokazom da Rusija nije kriva po tom pitanju, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Rusiji je bilo uskraćeno pravo da učestvuje u međunarodnoj istražnoj grupi, zbog čega se sa nepoverenjem odnosi prema svim tim ishitrenim zaključcima. Međutim, ova informacija služi kao još jedan dokaz da je Rusija bila u pravu“, rekao je on.

Upitan da li istraga holandskog novinara može da promeni način na koji se javnost na međunarodnom nivou odnosi prema ovom pitanju, Peskov je rekao da „Rusija ne može da iznosi bilo kakve zaključke oko toga“.

Pored toga, na pitanje zašto je Rusija insistirala da bude uključena u istražnu grupu imajući u vidu da avion nije pao na njenoj teritoriji, kao i da nije bila u pitanju ruska letelica, Peskov je rekao da je razlog taj što su istog časa počele da se nižu optužbe na račun Moskve.

Podsetimo, holandski novinar Maks Fon der Verf u autorskom članku pod nazivom „Da li je istraga oko aviona na letu MH17 sprovedena na ispravan način“, objavio je dokumente Vojne obaveštajne službe Holandije u kojima se navodi da nije pronađena nijedna raketua kompleksa „Buk“ koja bi mogla da obori malezijski „boing“, koji se srušio u blizini Donjecka 2014. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala