Vojske Rusije i Turske u stalnom kontaktu o situaciji u Idlibu

© AP PhotoKonvoj turskih vojnih vozila u Idlibu
Konvoj turskih vojnih vozila u Idlibu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojske Rusije i Turske nalaze se u stalnom kontaktu u vezi sa situacijom u sirijskom Idlibu, između njih postoji potpuno razumevanje, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Lavrov je rekao da, što se tiče pitanja kako rešiti trenutnu situaciju u Idlibu, danas u Moskvi održava još jedna runda pregovora međuresornih delegacija Rusije i Turske.

„Vojni predstavnici i Rusije i Turske, koji se nalaze na terenu u Siriji u regionu Idliba, u stalnom kontaktu razmatraju promene situacije. Oni, kako smo čuli od naše i turske vojske, imaju potpuno međusobno razumevanje. Nadam se da će oni moći da predstave ideje koje će omogućiti deeskalaciju ove situacije na osnovu sporazuma postignutih između predsednika Rusije i Turske“, objasnio je ministar nakon Minhenske konferencije o bezbednosti.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je ranije da je pozvao ruskog kolegu Vladimira Putina da izvrši pritisak na sirijskog predsednika Bašara Asada da sirijska armija prekine ofanzivu u provinciji Idlib i da se povuče sa turskih osmatračnica do kraja februara, zapretivši u suprotnom vojnim odgovorom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala