Bez obzira na „prazne zvuke i povike sa severa“ - Sirija nastavlja ofanzivu u Alepu i Idlibu

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPripadnici sirijske vojske na prvim linijama u oblasti grada Manbidž u sirijskoj proviniciji Alep
Pripadnici sirijske vojske na prvim linijama u oblasti grada Manbidž u sirijskoj proviniciji Alep - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sirija nastavlja oslobađanje provincija Alep i Idlib od terorista, bez obzira na spoljne pritiske, izjavio je predsednik Sirije Bašar Asad povodom uspešne ofanzive sirijske vojske na severu zemlje.

„Bitka za oslobođenje provincija Alep i Idlib se nastavlja“, naveo je Asad, čije reči navodi kancelarija sirijskog lidera.

On je dodao da se borba protiv terora nastavlja, bez obzira na pritisak spolja i „prazni zvuci i povici koji dolaze sa severnih granica Sirije“.

„Odlično znamo da to oslobođenje ne znači kraj rata niti uništenje terorizma“, rekao je predsednik, dodavši da su uspesi u Alepu i Idlibu „uvertira u potpuni poraz ekstremista koji će nastupiti pre ili kasnije“.

Od sredine januara sirijska vojska vodi borbu u zapadnim i južnim predgrađima Alepa, gde militanti krše primirje. Cilj operacije protiv militanata Nusra fronta i njenih saveznika kod Alepa – oslobođenje ovog megalopolisa od minibacačke vatre militanata koji su se utvrdili u neposrednoj blizini grada.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala