Senzacionalni američki film o ukrajinskom Majdanu: Šta je zapanjilo svet

© Sputnik / Andrej StenjinMajdan u Ukrajini 2014. godine
Majdan u Ukrajini 2014. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki film „Impičment. Bajdenov novac. Masovna ubistva“ ozbiljno je potresao javnost širom sveta. Autor filma Majkl Kaputo, koji je ranije bio na funkciji savetnika američkog lidera Donalda Trampa, detaljno je opisao šta se događalo tokom ukrajinskog Majdana 2014. godine.

Konrektno, u filmu se govori o tome kako je smenjen bivši predsednik Ukrajine Viktora Janukoviča, koliko je kome plaćeno za izdaju, i koga su i kako streljali na trgu.

Sa jedne strane, film je okarakterisan kao senzacija, a sa druge je pokazao sve o čemu se već šest godina svi govore, dok su na Zapadu tek sada pokrenuli tu temu.

Nakon ovakvih otkrića, bilo kakvi pokušaji Kijeva da sabotira Minske sporazume bez podrške Vašingtona, biće sve komplikovaniji, piše televizija „Zvezda“.

„Veliko razotkrivanje Majdana“ počinje statistikom o ubijenima

„Problemi u Ukrajini nisu počeli sa dolaskom Donalda Trampa na vlast, nego mnogo godina pre toga – počeli su od ubistava na Majdanu, gde je za 20 minuta ubijeno 100 ljudi“, govori se u filmu.

Imena „onih koji su vukli konce“ tokom ukrajinske tragedije su svima dobro poznata – Džo BajdenViktorija Nuland, Mihail Sakašvili i Džordž Soroš – sponzor svih „obojenih revolucija“.

Demonstrant u Kijevu na obeležavanju godišnjice Evromajdana - Sputnik Srbija
Kijev obeležava šestu godišnjicu „Evromajdana“ /video/

Sve intervjue u filmu Kaputo je pisao lično. Otputovao je u Kijev kako bi video mesto gde se sprovodila „demokratija“. U hotelskoj sobi, u kojoj je snimao radnju, nalazila se jedna snajperska grupa, koja je pucala po ljudima na trgu.

Navodno gruzinski snajperisti, koje je autor takođe prikazao u filmu, saopštavaju da su ih ljudi Mihaila Sakašvilija vrbovali i dovezli na Majdan, jer su za legalizovanje državnog prevrata bile neophodne i sakralne žrtve.

„Naredba je bila da se puca po 'Berkutu' (specijalne policijske jedinice Ukrajine) i ljudima, i da se izazove haos. Čak je bilo naređeno da se fizički ukloni Viktor Janukovič. Bilo nam je naređeno da otkrijemo njegove redovne maršrute po kojima se kreće, i da ih pratimo“, kaže u fimu nepoznati „snajperista“.

Prema mišljenju Kaputa, državni prevrat u Ukrajini je komercijalni projekat, od koga su svi imali koristi, uključujući i Bajdena, čiji je sin Hanter zaradio milione postavši deo rukovodstva ukrjainske kompanije „Burizma“. Članovi uprave jedne od najvećih svetskih energetskih kompanija zarađuju 330.000 dolara godišnje.

Hanter Bajden, koji nema iskustva u toj grani privrede, zarađivao je 600.000 dolara godišnje, u trajanju od minimum pet godina.

Kaputov film je u SAD pogledalo 35 miliona ljudi. Ali, obični Ukrajinci ne znaju da sada s druge strane okeana njihovu "revoluciju dostojanstva" nazivaju državnim prevratom koji je platio Vašington.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala