Ruska vojna policija nastavlja da patrolira sirijsko-turskom granicom

© Sputnik / Mihail Alaeddin / Uđi u bazu fotografijaOklopna vozila ruske vojne policije u Kobaniju na sirijsko-turskoj granici
Oklopna vozila ruske vojne policije u Kobaniju na sirijsko-turskoj granici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska vojna policija nastavlja da patrolira sirijsko-turskom granicom, u nekoliko pravaca u sirijskoj provinciji Alep, Haseke i Raka, saopštio je na brifingu rukovodilac ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji kontra-admiral Oleg Žuravljov.
„Izvedeno je još jedno u nizu zajedničko rusko-tursko patroliranje trasom Kamišlija – Šejrek – Delik – Kasra – Arada-Kebira – Kasra – Tavrat – Šavkat – Delik – Šejrek – Kamišlija u provinciji Haseke“, rekao je Žuravljov.

Jedinice ruske vojne policije su obavile patroliranje u provincijama Alep i Raka. Izvedeno je i vazdušno patroliranje.

Žuravljov je dodao da je sve prošlo u skladu sa utvrđenim planovima, bez incidenata.

Za protekla 24 časa lekari Ministarstva odbrane Rusije su pružili pomoć sirijskim građanima u mestima Kovani, provincija Alep i Kamišli, provincija Haseke.

Situacija u Idlibskoj zoni bezbednosti se značajno zaoštrila u poslednje vreme. Turska optužuje sirijsku vojsku da napada pozicije turskih snaga u Idlibu i zahteva od Damaska da povuče svoje trupe iz Idliba.

Prošle nedelje je ruski Centar za mirenje zaraćenih strana u Siriji saopštio da je operacija vladinih snaga u Idlibskoj zoni bezbednosti bila iznuđena jer Turska nije uspela da realizuje sporazum iz Sirija o stvaranju demilitarizovane zoone duž granice zone deeskalacije Idlib.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala