Kijev sprema politički spektakl zbog krivolova u Azovskom moru

© Press-služba pograničnogo upravleniя FSB RF po Respublike Krыm / Uđi u bazu fotografijaTri ukrajinska broda na ruskoj granici
Tri ukrajinska broda na ruskoj granici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pitanje zaplenjenog ukrajinskog ribarskog broda u Azovskom moru će biti rešeno u skladu sa zakonom, dok će Ukrajina pokušati da ovom incidentiu da politički karakter, smatra ruski senator Konstantin Kosačov.

Kosačov smatra da Kijev pokušava da da situaciji političku dimenziju, iako ona to ne zaslužuje.

„Činjenica je da se radi o krivolovu, što je potvrđeno hapšenjem. Oni su priznali da su bili s pravom uhapšeni“, rekao je parlamentarac u komentaru za RT.

MIP Ukrajine - Sputnik Srbija
Ruskog otpravnika poslova u Kijevu pozvali u MIP Ukrajine

Po njegovim rečima, ukrajinska strana će pokušati da napravi „spektakl“ od ove situacije.

„Oni će stvoriti situaciju, gde „agresivna Rusija napada na nezavisnu Ukrajinu“. Može se samo sleći ramenima“, naglasio je političar.

Kosačov je naveo da treba reagovati isključivo po zakonu. Senator je dodao da se može govoriti o vraćanju krivolovaca, tek nakon priznanja da su prekršili ruski zakon.

U suprotnom će se stvoriti spor između Rusije i Ukrajine, koji će za Moskvu biti pravne prirode, a u Kijevu će pokušati da mu daju politički karakter, zaključio je poslanik.

Službenici krimske pogranične službe Federalne službe bezbednosti saopštili su ranije da su zaplenili brod koji se bavio krivolovom. Tokom pretresa pronađeno je nezakonito oruđe za lov.

Kapetan je saopštio da nema dokumenta i odobrenje za ribolov. On je priznao da se bavio krivilovom u Azovskom moru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala