Bivši generalni sekretar Arapske lige: Povratak Sirije u Ligu je blizu

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaBivši generalni sekretar Arapske lige Amr Musa na okruglom stolu Foruma Valdaj u Moskvi
Bivši generalni sekretar Arapske lige Amr Musa na okruglom stolu Foruma Valdaj u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši generalni sekretar Arapske lige i bivši ministar spoljnih poslova Egipta Amr Musa izjavio je da će se povratak Sirije u Ligu desiti vrlo brzo.

Musa je na marginama foruma Valdaj izjavio za Sputnjik da će se Sirija, kao arapska zemlja, u naskorijoj budućnosti vratiti na svoje mesto u Arapskoj ligi.

On je, pri tome, posebno naglasio značaj rada Lige.

„Arapska liga i dalje ima veoma značajnu ulogu u regionu. Iako govorimo o potrebi razvijanja novog regionalnog i međuarapskog sistema saradnje, sada moramo delovati u okviru Arapske lige, jer je Arapska liga trenutno jedina platforma za dijalog između arapskih zemalja“, objasnio je on.

Govoreći o ulozi Arapske lige u rešavanju regionalnih problema, bivši ministar je dodao da Arapska liga može igrati ključnu ulogu u rešavanju kriza u koje su uvučene arapske države, kao direktan posrednik, ili kao partner drugih velikih spoljnih aktera zainteresovanih za rešavanje kriza u regionu.

Međunarodni forum Valdaj se deveti put održava u Moskvi. Tema foruma je „Bliski istok u vreme promena: Ka arhitekturi nove stabilnosti“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala